Formació en Educació Viva

Formació Vivencial
Un espai de descoberta i retrobament amb una mateixa. Un viatge de reconnexió amb les arrels. Un camí cap a la mirada amorosa i respectuosa tant d’una mateixa com cap a les altres. Un reconèixer el que som, el que portem i aportem. Per a caminar des de la pròpia voluntat en direcció cap allò que volem. Mirant els infants amb una mirada més clara, posant atenció en els vels que ens envelen. Deixant anar. Agraint i deconstruint. Transformant. Confirmant la força de l’instint. Reconeixent les emocions, donant-li el seu lloc. Podent reconèixer així les dels essers a qui acompanyem. Aclarint els pensaments, mirant-los, reconeixent-los. Podent estar clara davant dels infants i adolescents a qui miro. Autoregulant-me, permetent l’autoregulació de l’altre. Desfent nusos. Emprenent un camí de presència, d’atenció, una revisió constant i amorosa. Posant atenció en quan caminem des de l’automàtic.

Honrant el que ens varen traspassar les nostres famílies, escoles, amics, agafant la força rebuda i deixant anar allò que ja no ens cal. Allò que em dificulta el pas. Permetent-me ser. Des de la consciència. Des del treball constant de ser-hi. Un espai on compartir, on ser, on desenrotllar les ales amb les arrels fermes. Honrant d’on vinc i el que soc. Emprenent un nou camí de presència.

Alguns dels temes pedagògics que proposem:

– Acompanyament. Escolta. Processos
– Llibertat i responsabilitat
– Autoritat i límits
– Aprenentatge no directiu
– Adolescents
– Conflictes i agressivitat
– Emocions. Consciència
– Sexualitat
– Eines per als conflictes
– Gènere


FORMACIONS EN

ACOMPANYAMENT RESPECTUÓS:

Per un canvi de mirada

Primera Sessió: Mirada i acompanyament incondicional/necessitats autèntiques
Segona Sessió: Autoritat i Límits
Tercera Sessió: Emocions primàries i conflictes. Com acompanyem.
Quarta Sessió: Adolescència i sexualitat
Taller del Nen@ Interior:   Aquest taller cerca aprofundir en la nostra mirada, en el nostre lloc com a acompanyants de vides. Reconeixent la importància de les emocions, per tal d’acompanyar-les amorosament amb infants i adolescents. Observem el valor dels conflictes. Mirem l’adolescència des d’un nou lloc. Proposem una nova mirada en la sexualitat. Oferim un dia sencer per a donar espai i mirada al nostre nen@ interior.

Aprofundiment pedagògic

Primera Sessió: Límits i expectatives
Segona Sessió: L’exclusió
Tercera Sessió: Eines per als conflictes. El poder de l’agressivitat.
Quarta Sessió: La construcció del Gènere. Integració femení-masculí.
Taller d’introspecció i alliberament: Aquest taller cerca aprofundir en les arrels, tot agraint lo antic, la nostra vida. I des d’aquesta obertura posar llum en el nostre caminar. Observarem les creences que ens limiten i aquelles que ens donen ales. Valorarem la importància dels límits interns i externs. Treballarem casos pràctics de conflictes, proposarem eines. Mirarem l’agressivitat en algunes de les seves variants i com acompanyar-la. Deconstruirem el gènere i honrarem la nostra part femenina i masculina. Oferim un taller intensiu d’introspecció i renovació.

Us oferim també els nostres tallers monogràfics intensius (per separat) com:

  • Autoritat i Límits
  • Nen@ interior
  • Introspecció i alliberament
  • Perspectiva de gènere integrada en l’educació viva